Náhrada za pečivo při hubnutí

Jakmile se zamyslíme nad vlastním životním stylem a rozhodneme se udělat něco se svým zdravím i postavou, pak se zpravidla odhodláme vyzkoušet nějakou dietu, která výrazně omezí náš jídelníček a s tím souvisí i další důležitá otázka „jaká náhrada za pečivo při hubnutí je tou nejlepší volbou?“, jenž chtě nechtě musíte vyřešit, chceme-li za svou snahu a odhodlání vidět kýžené výsledky. Věřte nebo ne, ale i přes veškeré zlé jazyky, kteří si stojí za názorem, že pečivo a hubnutí zkrátka nejde dohromady, se pečiva vzdávat nemusíte. Alespoň ne úplně!

Náhrada za pečivo při hubnutí, aneb přílohy, po kterých nepřiberete!

Chcete zhubnout, stojíte na samotném začátku vaší cesty a všichni zkušenější vás od konzumace pečiva jednohlasně odrazují. Jestliže nevíte, čím si pečivo ve snaze zhubnout přebytečná kila nahradit, pak se nechte inspirovat naším dnešním článkem. My pro vás máme hned několik fajn tipů!

  1. Jáhly

    První alternativou, o které si dnes něco málo řekneme, jsou jáhly, které se už dříve těšily velké popularitě a naše babičky o této příloze zaručeně vědí své. Jedná se o bezlepkovou alternativu pečiva, která je známá pro svůj obsah minerálních látek v podobě železa, zinku, hořčíku i draslíku. Jáhly rovněž obsahují i důležité vitamíny skupiny B a dají se jíst jak na slano, tak i na sladko.

  2. Pohanka

    Jako náhrada za pečivo při hubnutí může skvěle posloužit pohanka, která patří mezi pseudoobiloviny a stejně jako výše zmíněné jáhly byla známá už mezi našimi předky. I pohanka se může pyšnit pestrým obsahem, který zahrnuje důležité aminokyseliny, vitamíny skupiny B a rovněž i vitamínu E.

  3. Kuskus

    Jen málokdo by neznal kuskus, který se dá připravit jak na slanou, tak i sladkou podobu. Jedná se o druh těstoviny v podobě velmi malých kuliček, se kterou si můžete v kuchyni výborně pohrát – jako náhrada za pečivo při hubnutí více než ideální! Velmi oblíbený je i celozrnný kuskus, se kterým vaše tělo kromě energie přijme i vysoké množství vitamínů skupiny B a velké množství vlákniny.

Diskuze je uzavřena.