Recept na nízkokalorický dezert

Stále více lidí se začíná zajímat o zdravý životní styl, se kterým jde ruku v ruce nejen pravidelná fyzická aktivita, ale i výrazná úprava jídelníčku, s níž se většina lidí snažících se shodit přebytečná kila nesrovnává zrovna lehce. Pokud jste zvyklí mlsat a nějakou tu sladkost si zkrátka neodepřete, pak pro vás může být přechod na zdravější stravu procházkou trnitým sadem a co víc – taková zkušenost vás může nadobro odradit od dalšího pokračování. Možná vás to překvapí, ale sladkostí se ani i při snaze zhubnout, zpevnit si postavu a dostat se celkově do formy upírat nemusíte! Připravili jsme pro vás recept na nízkokalorický dezert, na kterém si můžete pochutnat i bez výčitek svědomí a strachu postavit se opět na váhu!

Nízkokalorický dezert, aneb mlsání bez výčitek

Rozhodli jste se udělat něco pro svou postavu a konečně jste se odhodlali ke změně životního stylu, se kterou se pojí i úprava jídelníčku? Kdo chce zhubnout, ten by se měl vzdát všech sladkostí, dobrůtek a jiných laskomin, díky kterým si jeho tělo ukládá zbytečné zásoby tuku. Skutečnost, že najednou nemůžete mlsat svou oblíbenou čokoládu, nemůžete si dát tatranku nebo si pochutnat na máslovém dortu, je ale pro spoustu lidí takovou noční můrou, že se snahy o zlepšení kondice raději vzdají. My pro vás máme skvělý recept na nízkokalorický dezert, díky kterému se sladkostí vzdávat nemusíte – alespoň ne úplně!

Nízkokalorický ovesný koláč s tvarohem

Co budete potřebovat na jeho přípravu:

Těsto:

  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 hrníček strouhaného kokosu
  • 1 hrníček jemných ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 lžíci medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrníček mléka
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžíci cukru
  • 5 jablek
  • 1 lžičku skořice

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce hnědého rumu
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 hrníčku mléka

Jak postupovat s přípravou:

Všechny suroviny potřebné na přípravu těsta dejte do mísy a pomocí ručního šlehače promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. To následně nalijte na plech, který můžete buď vyložit pečicím papírem nebo vymazat tukem a vysypat strouhankou. Těsto na plechu rovnoměrně rozetřete a pečte na 175°C asi 15-20 minut. Mezi tím si připravte náplň, kdy všechny potřebné suroviny smíchejte. Po upečení nalijte náplň na těsto a vložte do trouby ještě na 10 minut, dokud vám naplň neztuhne. Až koláč vytáhnete z trouby, posypte jej skořicí.