Pudinkový krém s máslem

Pudinkový krém zná úplně každý a nejspíš jsme ho všichni milovali už jako malé děti. Jedná se v podstatě o sladký zákusek, jež se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku, který je složen převážně ze škrobu. Ten je buď kukuřičný, nebo bramborový. Kvalitnější je však takový, kde je obsažen pouze kukuřičný škrob.

Protože pudink neobsahuje lepek, hodí se také do bezlepkové diety. Existuje mnoho příchutí od vanilkové, jahodové, karamelové, čokoládové až po mandlovou či banánovou. Dnes vám přinášíme recept na slaďoučký pudinkový krém s máslem, který využijete na moučníky, dorty a cukroví. Máslové krémy jsou výtečnou potahovou hmotou a náplní různých zákusků. Máslovo-pudinkový krém si prostě zamilujete. Jednak pro jeho jemnou chuť a snadnou přípravu. Pudinkovou chuť lze volit dle svého gusta. Přidáním různých přísad do základu krému získáte řadu dalších chuťově atraktivních náplní.

Potřebné ingredience

  • Mléko 600ml
  • Pudink 2ks
  • Cukr (podle chuti cca 200g)
  • 1 a půl másla

Postup přípravy

Rozmícháme v mléce pudinkové prášky a dáme vařit do zhoustnutí. Hotovou kaši přikryjeme potravinovou folií, aby se nám neutvořil škraloup, a necháme vychladnout. Poté vyšleháme pudink do hladka a přidáváme po částech máslo, přidáváme i cukr a šleháme. Ideální je, když mají všechny uvedené suroviny pokojovou teplotu, aby nedošlo ke sražení. Pokud se tak stane, nevěšte hlavu – stačí nahřát krém ve vodní lázni a důkladně vyšlehat znovu.

Náš tip:

Takto připravený krém lze zjemnit přidáním rumu. S příchutí krému si můžete doslova vyhrát tím, že pokaždé zvolíte jinou chuť pudinku nebo do krému přidáte i další ingredience – strouhanou čokoládu, kokos, mleté oříšky, zmiňovaný rum, kokosový likér apod.

Diskuze je uzavřena.