Recept na bramboráky bez mouky

Bramboráky jsou českou klasikou, která se na našich stolech objevuje s železnou pravidelností v mnoha podobách – zatímco někdo se spoléhá na tradiční recept, jiný si jej ozvláštní přidáním oblíbené uzeniny. Pravé bramboráky musí vonět česnekem a majoránkou a musí pořádně křupat! Bramborák může pojmout roli přílohy nebo hlavního jídla, záleží jen na vás, na co budete mít zrovna chuť. Je pravda, že si je můžete připravit na mnoho způsobů, přičemž základem pokaždé bude klasický recept ozvláštněný něčím navíc. V dnešním článku si představíme recept na bramboráky bez mouky.

Bramboráky bez mouky – recept

Základem úspěchu je křupavost bramboráku. Pokud nekřupe, nebudete mít z jeho konzumace takový požitek. Rovněž důležité je použití koření, protože bramborák zkrátka musí vonět a to již na dálku.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 3 vejce
  • 2 cibule
  • olej
  • kmín, sůl

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na struhadle.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. Cibuli smíchejte s nastrouhanými brambory, vejci a kmínem.
  4. Podle chuti osolte a pořádně promíchejte.
  5. Na pánvi nechte rozpálit olej, na kterém bramboráky osmažte z obou stran.

Jak dosáhnout křupavých bramboráků

Nedaří se vám i přes veškerou snahu připravit dokonale křupavé bramboráčky, na kterých by si pochutnala celá rodina? Pak pro vás máme několik užitečných tipů, s jejichž pomocí dosáhnete křupavých bramboráků, u jejichž konzumace bude co kousnutí, to křupnutí! Jak na to?

  • Doporučujeme brambory nastrouhat nahrubo.
  • Po nastrouhání je přelijte několika lžícemi horkého mléka.
  • Snažte se bramborové placky dělat co možná nejtenčí – čím tenčí budou, tím více budou křupat.