Jak si udělat domácí jahodovou zmrzlinu

K létu patří jahody stejně jako zmrzlina a jahodová zmrzlina patří k těm nejoblíbenějším. Zkuste si tuto vynikající osvěžující lahůdku připravit doma a váš pohled na zmrzlinu se navždy změní.

Na jahodovou zmrzlinu si vybírejte dostatečně zralé plody, mohou být i trochu přezrálé a měkké. Klidně použijte takové, co nejsou dost hezké a nehodí se na ozdobu moučníků nebo jen tak do misky, stejně tak i plody drobnější, které jinak nevyužijete.

Smetanová jahodová zmrzlina

Na tuto zmrzlinu budete potřebovat:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 130 g krystalového cukru
  • 150 ml smetany
  • 50 ml mléka

Jahody rozmixujte do hladka spolu s cukrem, přidejte smetanu na šlehání a trochu mléka. Případně můžete ještě dosladit, po zmrazení nebude chuť zmrzliny tak výrazná. Hmotu pak buďnalijte do formičky na nanuky nebo do uzavíratelné nádoby a dejte zmrazit. Jestliže ji mrazíte v misce, asi po hodině směs ještě jednou prošlehejte a za následující hodinku už bude jemně krémová, připravená ke konzumaci. Pokud máte výrobník zmrzliny, vše nalijte do výrobníku a zamrazte.

Pravá krémová jahodová zmrzlina

Ingredience:

  • 270 g jahod
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce mascarpone

Vše rozmixujte do naprosto hladké hmoty a nalijte do kovové misky, která zajistí rychlejší tuhnutí. Před tím, než dáte misku do mrazáku, vložte do ní metličku. Tou pak budete směs pravidelně promíchávat, aby nevznikaly krystalky. Minimálně sedmkrát takto hmotu promíchejte, pak metličku vyndejte a nechte zmrzlinu ztuhnout úplně.

Super rychlá zmrzlina z jahod

CoNa tuto rychle hotovou zdravou dobrotu budete potřebovat tyto suroviny:

  • 4 hrníčky mražených jahod
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 hrnečku bílého jogurtu
  • 1 lžíci citronove šťávy

Všechny přísady dáte do mixéru a budete mixovat přibližně 5 minut, dokud nevznikne krémová hmota. A to je vše zmrzlina je hotová, můžete ihned mlsat.