Halloweenské recepty

Pokud máte radši halloween než dušičky, tak jste se dostali na tu správnou stránku. V tomto speciálu vám ukážu několik snadných receptů, které nejen dobře chutnají, ale jsou také skvělou ozdobou například na halloweenskou párty.

Muffiny ze záhrobí

Klasické muffiny snadno zestrašidelníte přidáním sušenky ve tvaru náhrobního kamene, nebo kříže a dozdobením trochou potravinářského barviva. Odstraňují žízeň po pomalém čase, a proto budete moci hrát online kasina po dlouhou dobu prostřednictvím platformy Slotogate. Vzhledem k tomu, že existuje mnoho payid casino

x_MG_3095

Čas: 40 minut                    Množství: 12ks                 Náročnost: střední

Ingredience:

  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku na pečení
  • špetka soli
  • ½ hrnku cukr moučka
  • 1 vejce
  • ¾ hrnku mléka
  • ¼ hrnku rostlinného oleje
  • zelené barvivo
  • sušenky
  • nutella
  • cukrová poleva

Postup:

  1. Ve větší míse si smícháme suché ingredience – mouku, sůl, cukr a prášek na pečení. V druhé míse metličkou rozmícháme vejce a poté postupně zamícháme mléko a olej. Přidáme pár kapek zeleného barviva, aby mělo těsto trochu strašidelný vzhled. Tekutou směs lehce vmícháme do suché směsi a poté naléváme do připravené formy na muffiny.
  2. Pečeme na 200°C asi 20 minut, dokud nebudou mít muffiny nahnědlou barvu. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si sušenky (můžou být jakékoliv, například Bebe, já použila sušenky z lineckého těsta), můžeme je zaříznout do tvaru náhrobního kamene, nebo třeba do tvaru kříže. Sušenku potřeme tenkou vrstvou nutelly a zasuneme do připraveného otvoru v muffinu. Můžeme dozdobit polevou, například hnědou polevou potřít muffin, nebo pokapat červenou polevou. Také můžeme na sušence zanechat strašidelný vzkaz.

x_MG_3090

x_MG_3102

Krvavé střepy

Skvělé na ozdobu, budou vypadat jako skutečné střepy, navíc se dají jíst. Ale pozor, jsou pořádně sladké.

x_MG_3109

Čas: 40 minut                    Množství: 1 plech            Náročnost: lehké

Ingredience:

  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/3 hrnku kukuřičného sirupu
  • 2 lžíce vody
  • Červené potravinářské barvivo

Postup:

  1. Do menšího hrnce dáme cukr, sirup a vodu. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, nemícháme, pouze občas seškrabeme cukr z krajů, aby se nepřipaloval.
  2. Až hmota zhoustne, přelijeme ji na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme hladkým nožem. To musíme udělat co nejrychleji, protože hmota rychle tuhne. Plech dáme na 15 minut do chladna.
  3. Když už je hmota vychladlá, vyndáme si ji z plechu i s pečícím papírem a nožem rozkrájíme na menší střepy, můžeme je i nalámat rukou.
  4. Střepy dáme do misky a nerovnoměrně pokapeme červenou barvou. Nakonec dáme alespoň na 20 minut do mrazáku.

Tip: Pokud jste fanoušci seriálu Dexter, můžete si takto připravit sklíčka s krví, jako byla v seriálu. Hmotu krájejte nahřátým nožem nad plamenem nebo pod horkou vodou, není to ale jednoduché, protože hmota má tendenci praskat. Určitě se vám pár sklíček povede. Podložní sklíčka by měla mít velikost 2,5×7,6 cm. Doprostřed kápněte červené barvivo a dejte do mrazáku.

x_MG_3077

x_MG_3080

x_MG_3107

Sněhoví duchové

Sněhoví duchové jsou vlastně sněhové pusinky se strašidelným výrazem. Ideální výzdoba nejen na stůl, můžete je dát prakticky kamkoliv, třeba je rozmístit všude po domě.

x_MG_3086

Čas: 60 minut                    Množství: 1 plech            Náročnost: lehké

Ingredience:

  • 2 bílky
  • 150g cukru moučka

Postup:

  1. Bílky vyšleháme do tuha a poté k nim zašleháváme cukr.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme duchy, jako bychom dělali sněhové pusinky. Můžeme použít sáček se širokou zdobičkou, nebo jen sáček s ustřihnutou špičkou. Případně vytváříme hrudky pomocí lžíce.
  3. Sušíme v předehřáté troubě na 150°C po dobu 15 minut, poté ztlumíme na 70°C a sušíme dalších 30 minut. Duchové by měli být zvenku křupaví, ale uvnitř měkcí.
  4. Po vychladnutí duchům uděláme obličeje pomocí čokoládové polevy, nebo rozpuštěné čokolády a dáme do ledničky ztuhnout.

x_MG_3081

Strašidelné banány

Velmi snadná a navíc zdravá strašidelná svačinka. Vše, co potřebujete, jsou banány a nějaká ozdoba. Banán si rozkrojte napůl a podélně, takže z jednoho banánu budete mít 4 kousky. Poté v banánu vyřežte obličej. Můžete ho vylepšit například granátovým jablkem místo očí. Banány můžete také namočit do bílého jogurtu a nechat zmrznout.

x_MG_3202

Koktejl z mozků

Na závěr ještě něco k pití. Už podle názvu je jasné, že na první pohled toto pití bude vypadat trochu odpudivě, ale na halloween má přece odpudivě vypadat vše.  Alkohol přidávejte pouze do koktejlu pro dospělé.

Čas: 20 minut                    Množství: 2 litry               Náročnost: lehké

Ingredience:

  • 1 hrnek vody
  • 1 balíček želatiny nebo agaru
  • 2 hrnky třešňového džusu
  • 1 litr perlivé vody nebo sodovky
  • 1 hrnek třešňové vodky

Postup:

  1. Připravíme si nádobu o objemu alespoň 2 litry, nebo dvě menší nádoby a smícháme sodovku, džus a vodku.
  2. V malém hrnci přivedeme vodu k varu a rozmícháme v ní želatinu, za stálého míchání vaříme, dokud želé nezhoustne.
  3. Želé přilijeme do nádoby se směsí a důkladně promícháme. Necháme vychladit a před podáváním ještě jednou promícháme.

x_MG_3117

x_MG_3127

x_MG_3129