Ovocný fofr dort

Recept na tenhle dort jsem neopsala odnikud. Byl vytvořen ve spěchu, z toho co dům dal. Při jeho výrobě jsem bez pardónu splnila tři zásady fofr pečení:

1) Nešlehala jsem se s klasickým nadýchaným piškotovým těstem (kolik váží vejce, tolik cukru, také tolik mouky), ale uvěřila jsem prášku do pečiva, že tu práci udělá za mně. Udělal.
2) Mezi upečený piškot a želé jsem nenacpala bílou vrstvičku tvarohovo-šlehačkové směsi, protože jsem neměla nejen čas, ale ani tvaroh.
3/ Dort jsem ozdobila šlehačkou ve spreji, což jinak nedělám.

Na korpus jsem potřebovala 15 dkg polohrubé mouky, 5 dkg krupicového cukru, 1 větší vejce, 0,5 dcl oleje, 1 dcl (případně víc) mléka, polovinu sáčku prášku do pečiva a polovinu sáčku vanilkového cukru. Stačilo zamíchat a už se peklo ve vymaštěné a vysypané dortové formě. V předehřáté troubě, pochopitelně.
Zmáčkla jsem slzu nostalgie, vždyť jsem použila recept na olejovou bábovku, vůbec první bábovku, kterou jsem v životě upekla.
Jak ten čas běží, vážení…, už mám korpus vychlazený, položím na něj okapané kompotované mandarinky a maliny.

Následně uvařím želé z jednoho litru vody, jednoho velkého Vitapomeranče (Vitacitu) nebo malinového práškového čehosi, dvou vanilkových pudinkových prášků a osmi lžic cukru. Vařím a míchám tři minutky, to bude stačit. Míchám dál po sundání rendlíku z plotny, chladím a pak poliju dort.
Když želé pěkně ztuhne, opatrně odstraním dortovou formu, ozdobím dort kousky ovoce a již zmiňovanou šlehačkou ve sprey.

Výsledek posílám na fotce. Zakrojte si, prosím. Já si taky zakrojila.

Diskuze je uzavřena.