Recepty

Marokánky

Tento recept se mi dostal do rukou před několika lety. Vyzkoušela jsem a byla velmi překvapená nad výbornou chutí, kterou si oblíbila celá naše rodina. Manžel se vždy na ně „vrhne“ jako první. Na vánočním tácu s cukrovím prostě nesmí chybět. Recept není nijak zvlášť těžký, takže se do pečení mohou pustit i malý pomocníčci.

Na recept budete potřebovat 100 g ovesných vloček, 250 g kandovaného ovoce  ( já používám MIX), 250 g oloupaných mandlí, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g cukru krupice, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla.

Na dohotovení marokánek použijte cca 150 g čokoládové polevy.

Na rozehřátém másle krátce opražíme vločky. Mezitím si nakrájíme kandované ovoce ( my kupujeme už nakrájené na malé kostičky), nasekáme mandle na hrubo. Smetanu ke šlehání nalijeme do kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme cukr, kandované ovoce, mandle, opražené vločky a nakonec mouku. Vše dobře promíchejte a chvíli povařte, až vám vznikne tuhá hmota.

Na plech s pečícím papírem tvořte malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi tak 15-20 minut. Marokánky chytnou krásnou zlatavou barvu. Vychladlé marokánky namáčíme do čokolády. My doma namáčíme pouze spodní část.

Jsou naprosto výborné, recept moc doporučuji!!

Previous ArticleNext Article