Recepty

Makrelové řízečky

Recept na makrelové řízečky jsme doma zkoušeli nedávno. Koupili jsme si totiž kuchyňský elektrický sekáček, a tak jsme hned hledali něco, na čem bysme ho vyzkoušeli. Teď už řízečky máme uložené v počítači do složky oblíbená jídla.


Potřebujeme:
300g uvařených a vychladlých brambor
3-4 jarní cibulky
1 lžíce nastrouhaného křenu
250g uzené makrely
1 vejce do směsi
1 vajíčko, hladká mouka a strouhanka na obalení

Brambory si v sekáčku posekáme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, křen, makrelu zbavenou kostiček. Podle chuti dosolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší. Ale komu se těch brambor už zdá moc, stačí chleba nebo zelenina. Jak kdo má rád.

Previous ArticleNext Article