Recepty

Hovězí na divoko

Moje rodina má strašně ráda jakékoliv maso. Dnes jsem po dlouhé době sáhla po hovězím. Když se umí připravit, tak si člověk opravdu pochutná. Já mám moc ráda ke všemu zeleninu a naštěstí manžel a dva synové taky. Dávám jí opravdu všude a skoro do každého jídla.

 

Co potřebujeme:
hovězí maso (podle počtu osob, dávám každému dva plátky masa)
2 cibule menší nebo jedna větší
olej
sůl
3 lístky bobkového listu
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
špetka drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
máslo
sterilovaná zelenina
vařené brambory
 
Postup:
V teflonovém hrnci osmažíme do růžova jemně nakrájenou cibuli. Na cibulku dáme nakrájené plátky hovězího masa. Smažíme po obou stranách, až se maso krásně zatáhne a dostane takový vzhled, jako by bylo hotové. Pak přidáme sůl, špetku drceného kmínu, bobkový list, nové koření a pepř. Vše podlijeme převařenou vodou a dáme dusit do měkka. Až máme maso měkoučké, připravíme si do hrnečku trochu vody, do ní přidáme hladkou mouku a ze šťávy z masa uděláme zahuštěnou omáčku pod maso. K takto připravené mu masu podáváme sterilovanou mrkev s hráškem, kterou si předem přivedeme k varu a je hotová. Jako přílohu volíme uvařené brambory omaštěné kostičkou másla

Tak a teď  už mi jen zbývá popřát  "Dobrou chuť"!

Previous ArticleNext Article