Recepty

Zapečená kuřecí prsa

Kuřecí maso je v naší kuchyni velmi oblíbené, a to nejen proto, že je dietní, ale hlavně je dobré. Chuťově nejjemnější jsou kuřecí prsa, při delší úpravě ale mohou být vysušená. Proto je dobrou variantou zapéct je s dalšími ingrediencemi, například se smetanou, díky nimž zůstanou prsa šťavnatá.  

Nechte se inspirovat následujícími recepty a připravte netradiční oběd či večeři své rodině nebo přátelům. Jistě se tyto recepty osvědčí i u vás.

Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Tento recept je velice jednoduchý a zvládne ho každý. Budete potřebovat:

  • hermelín bez příchuti
  • 1 velká cibule
  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g zakysané smetany nebo smetany ke šlehání
  • sádlo na vymazání
  • pepř, sůl, koření dle chuti ( bazalka, oregano, grilovací koření)

Postup:

Kuřecí prsa omyjete a nakrájíte na menší kousky, následně osolíte, opepříte a přidáte koření, které máte na kuře rádi. Do sádlem vymazaného pekáčku dáte na dno cibuli nakrájenou na kolečka. Poté přidáte okořeněné kuřecí maso, na něj plátky nakrájeného hermelínu. To celé zalijete smetanou a pečete necelou hodinku při teplotě 180 stupňů.

Zapečená kuřecí prsa se sýrem a česnekem

Ingredience:

  • smetana ke šlehání
  • 100 g  eidam sýr
  • 200 g Niva sýr
  • 4 ks kuřecí prsa
  • 2 ks cibule
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, grilovací koření

Postup:

Nakrájejte si cibuli a česnek na plátky. Kuřecí řízky si opláchnete a v případě, že jsou silné, rozkrojte je na tenčí plátky, naklepejte je a okořeňte. Do připravené zapékací mísy či pekáčku si dejte polovinu nakrájené cibule a česneku, na ni vyskládejte kuřecí prsa, posypejte je zbylou směsí cibule a česneku a zakapejte trochou oleje. Zapékací mísu přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby, pečete při teplotě 180 stupňů přibližně 45 minut. Než se vám maso upeče, nachystejte si sýry. Nivu nakrájejte na plátky a eidam nastrouhejte. Až budete mít prsa hotová, přidejte nivu a nastrouhaný sýr a zalijte smetanou. Poté vraťte pekáček na chvilku do trouby, aby se sýr pěkně roztekl a vytvořil výbornou křupavou kůrčičku. Hotový pokrm podávejte ihned s bramborem na všechny způsoby.

Previous ArticleNext Article