Recepty

Oblíbená zelňačka

tvoriva_kupendo
V naší rodině je oblíbené kysané zelí a to na jakýkoliv způsob. Osobně dokážu sníst sklenici domácí kysaného zelí na posezení. Moje tchýně dělává výborné domácí zelí. Je chutné a navíc, obsahuje hodně vitamínů C. Podělím se s vámi o můj receptík na výbornou zelňačku, která je u nás doma velmi oblíbená, chutná a lehká. Zvládne jí opravdu i začátečník.


Na polévku budete potřebovat jedno kysané zelí (500g), záleží na vás, jestli použijete zelí ve skle či v pytlíku. Jednu cibuli, dvě nožičky klobásy( já používám různé druhy). Dnes jsem použila uherskou klobásu. Také si můžete zakoupit pikantnější, dodá polévce ostřejší c chuť. Dále budete potřebovat čtyři středně velké brambory, dvě lžíce oleje, bobkový list, nové koření, červenou sladkou papriku, pálivou papriku, masox a dle chuti sůl a pepř a hladkou mouku ba zahuštění.

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou klobásu, osmahneme a přidáme mletou papriku, já přidávám i pálivou. Zalijeme vodou, přidáme pokrájené zelí, bobkový list a nové koření.  Vaříme, dokud není zelí měkké. Poté přidáme masox, dochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme. Polévka je opravdu výborná.  Přeji dobrou chuť

Previous ArticleNext Article