Móda & Krása

Jak vybrat balzám na rty

Balzám na rty je preventivním přípravkem, bez kterého se neobejdete. O rty je důležité pečovat stejně tak, jako o pokožku celého těla. Bolestivý opar, popraskané rty, to vše dokáže velice potrápit. Proto je dobré mít při sobě správný balzám pro vaše rty, abyste těmto problémům předešli.

Důležitou otázkou ovšem je, jaký balzám si vybrat. Existuje tolik kosmetických produktů, že se dá jen těžko říci, který z nich je ten správný právě pro vás. Jistě se vám tedy bude hodit pár tipů, podle čeho balzám na rty vybírat.

Co by měl obsahovat váš balzám

Často se stává, že si pořídíte balzám v době, kdy už vás trápí vysušené nebo popraskané rty. V takovém případě je jistě dobré vědět, co by měl balzám obsahovat, aby dobře hydratoval a vyživil rty.

  • Heřmánek –  snižuje citlivost pokožky, zjemňuje a vyhlazuje, jeho účinky jsou dezinfekční, protizánětlivé a uklidňující.
  • Vitamin E –  pro vaše rty velice důležitý vitamín zabraňuje vysychání a stárnutí kůže a hlavně chrání před poškozením sluncem.
  • D-Panthenol – jeho funkcí je hydratace a regenerace pokožky, navíc obnovuje přirozenou kožní bariéru.
  • Bambucké máslo –  zpomaluje stárnutí pokožky a usnadňuje její regeneraci.
  • Jojobový olej – vašim rtům dodává přirozený ochranný faktor. Vhodný je i pro tu nejcitlivější pokožku.

Na co si dát pozor

Více než na značku a cenu byste měli koukat na etiketu, kde máte napsané složení. V případě, že ve složení naleznete zkratky MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) či MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons), vyhněte se jim obloukem. Jsou to látky, které nemají na lidský organismus zrovna dobrý dopad. Bohužel ani vysoká cena produktu vám nezaručí, že jednu z těchto látek nebude obsahovat.

Domácí balzám

V případě, že neradi čtete složení výrobků, nebo jim plně nedůvěřujete, můžete si vyrobit svůj vlastní balzám šitý přesně na míru. Receptů na výrobu balzámu najdete na internetu hodně, určitě si najdete ten nejlepší. Není třeba se obávat, že byste výrobu nezvládli, není o nic těžší, než uvařit oběd.

Previous ArticleNext Article