Reklamní články

Domácí zmrzlina – tajný recept maminek na spokojenost jejich ratolestí

Domácí zmrzlina

Připravte mlsání pro celou rodinu, a to přesně podle svého gusta a mlsných jazýčků svých nejbližších. Ukážeme si, jak připravit luxusní domácí zmrzlinu rozmanitých příchutí, a to včetně domácích kornoutků různých tvarů. Vyzkoušejte TESCOMA výrobky a recepty na domácí zmrzlinu a budete nejen supermámou, ale také supermanželkou!

Příprava zmrzliny
Příprava zmrzliny

Příprava zmrzliny se zmrzlinovačem

Zmrzlinovač nejprve poskládáte z jednotlivých dílů – nebojte se, jde to snadno a intuitivně. Na krabici pak najdete návod, jak postupovat, aby se vám domácí zmrzlina co nejlépe povedla. Mrazící nádobu vložte do mrazáku alespoň na 18 hodin – ještě bez jakékoliv připravené směsi.

Zmrzlinovač
Zmrzlinovač

Mezitím si připravte směs na zmrzlinu – inspirovat se můžete například na stránkách TESCOMY, kde najdete v sekci „Tipy a trendy“ různé nápady, jak by domácí zmrzlina – recept mohl vypadat.

Příprava zmrzliny
Příprava zmrzliny

Jak připravit smetanovou směs na zmrzlinu?

  • 400 ml smetany s obsahem tuku 31 %
  • 150 ml plnotučného mléka
  • Pokud máte rádi hodně sladkou zmrzlinu – přidejte podle chuti i třtinový cukr
  • Pro dochucení: ovoce, kakao, pistácie…
Zmrzlinovač
Zmrzlinovač

Celou směs vyšlehejte a nechte co nejdéle vychladit – čím chladnější směs, tím lépe se vám bude zmrzlina pak tvořit ve zmrzlinovači. Připravenou a vychlazenou směs pak přelijte do zmrzlinovače (čerstvě vyjmutého po 18 hodinách z mrazáku) a míchejte do požadované konzistence. Výsledkem bude výtečná domácí jahodová zmrzlina nebo jiná vaše oblíbená příchuť.

Zmrzlina
Zmrzlina

Domácí kornoutky

K přípravě domácích kornoutků vám stačí pouze cukr, hladká mouka, máslo, bílky a sůl. Ze směsi připravíte tenké těsto, které pomocí tvořítek vytvarujete do tvaru kornoutku. Nebojte se kornoutky upéct opravdu dozlatova, jinak nebudou dostatečně tvrdé a pod tíhou zmrzliny by se mohly hroutit.

Tak co, jste dostatečně vyzbrojeni na přípravu domácí zmrzliny? Přejeme dobrou chuť!

Previous ArticleNext Article